Anielskie gotowanie
ANIELA GARECKA
Zapiekanka makaronowa
Składniki:
▸ 25 dag makaronu (świderki)
▸ 20 dag jarmużu
▸ 30 dag pieczarek
▸ 10 dag żółtego sera
▸ 2 cebule
▸ 3 pomidory
▸ 3 łyżki majonezu
▸ pół łyżeczki ziół prowansalskich, sól,
▸ olej do smażenia
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente. Pokroić pieczarki i cebule, następnie podsmażyć na oleju, dodać sparzony i pokrojony jarmuż, sól, zioła prowansalskie i wszystko wymieszać. Przełożyć do rondla lub naczynia żaroodpornego, posypać serem startym na grubej tarce. Wierzch posmarować majonezem, ułożyć pokrojone pomidory i zapiec do 30 minut w temp. 180°C.
Sałatka do mięsa Sałatka składniki: Sos składniki: Wykonanie: |
Kotlety mielone Składniki: Wykonanie: |