Anielskie gotowanie

SIOSTRA
ANIELA GARECKA

Buraczki z fasolą

Składniki:
▸ 4 średnie buraki
▸ 1 puszka fasolki (białej)
▸ 3 cebule
▸ 3 ogórki kiszone
▸ sól, cytryna, cukier, pieprz

Wykonanie:
Ugotowane buraki i ogórki pokroić w plasterki, cebulę w półplasterki, fasolkę odsączyć na sicie. Wszystkie składniki połączyć, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i cytryną.

Sałatka ze śledzi

Składniki:
▸ 4 śledzie matiasy
▸ 6 ugotowanych ziemniaków
▸ 3 kiszone ogórki
▸ 3 cebule
▸ 2 jabłka
▸ majonez, sól, pieprz

Wykonanie:
Śledzie lekko wymoczyć. Wszystkie składniki pokroić w kostkę, wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem.