Anielskie gotowanie

SIOSTRA
ANIELA GARECKA

Pasta z bobu

Składniki:
▸ 0,5 kg bobu
▸ 1 cytryna
▸ 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
▸ sól, pieprz, papryczka chili

Wykonanie:
Opłukany bób ugotować do miękkości w osolonej wodzie, obrać ze skórki i zmiksować. Dodać sok z cytryny, szczypiorek, przyprawić na ostro solą, pieprzem i papryczką chili.

 

 

 

 

Surówka z kapusty z porzeczkami

Składniki:
▸ 1 mała główka kapusty białej
▸ 1 kg czerwonych porzeczek
▸ 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
▸ sól, pieprz, cytryna lub kwasek cytrynowy, cukier do smaku
▸ 3 łyżki oleju

Wykonanie:
Kapustę oczyścić, poszatkować, dodać opłukane porzeczki, posiekaną pietruszkę, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym, cukrem i olejem.